dimarts, 6 d’abril del 2010

Malàisia en companyia

Després de passar gairebé un mes a Indonèsia vam arribar a la capital de Malàisia amb ganes d'estar a un lloc a mig camí entre les cultures occidentals i orientals, i aquest país ho és. Malàisia està format per un conjunt de cultures que viuen en harmonia i sense problemes. Malais, xinesos i hindús conviuen perfectament en aquest país. El poder del petroli, en aquest cas, ha fet que Malàisia sigui un dels països més desenvolupats de tot Àsia, i és per això que pots trobar des de centres comercials amb botigues internacionals amb preus internacionals fins a altres exclusius per als més rics.



Vam arribar a Kuala Lumpur (KL) un dia abans que ho fessin les Metal Gi i Mar (en endavant MGM) i vam aprofitar per començar els tràmits del visat per a l'Índia i per la tarda vam anar a un de les desenes de centres comercials a veure "Alice in Wonderland". Feia molt temps que no anàvem al cinema!

L'endemà ben aviat vam anar a trobar-nos amb les MGM, que en la seva triomfal arribada el primer que van fer va ser rebatejar la moneda del país... en fi! I després de prendre un cafè vam portar-les a l'hotel on passaríem només una nit ja que deixàvem la visita de KL per al final del seu viatge. Allà vam desembolicar tots els regals que ens havien portat (sobretot menjar, nyam!). Després de recuperar-se d'un llarg vol vam passejar per la ciutat per així al dia següent marxar cap a Melaka.



Melaka, al igual que Banda Aceh, va ser fa molt temps un dels principals ports mercantils d'espècies. Vam poder comprovar ràpidament que la ciutat tenia un aire europeu, ja que va estar colonitzada pels portuguesos i els holandesos durant molt de temps. Melaka és una ciutat molt turística, amb els tricicles plens de llums i flors, tot molt net i ben cuidat, i ple d'atraccions per als visitants. Durant els dos dies que vam ser-hi, vam passejar pels carrers principals, com per exemple el Jonker Walk, on per la nit s'omple de parades que venen de tot i més i sobretot, parades oferint tot tipus de menjar. El gelat fregit i els granissats de tot tipus estaven boníssims!

En aquest carrer, els divendres i dissabtes hi ha un mestre de Kung Fu que fa una exhibició al carrer. El seu show es caracteritza per barrejar l'humor (majoritàriament en xinès) amb les arts marcials. El número més espectacular és veure'l foradar un coco amb el dit index. Al principi del show va començar a preguntar als turistes la nacionalitat, fins que es va parar davant de l'Oriol i li va demanar de col·laborar en l'espectacle. Primer l'home li volia tirar una carta a l'ull (després d'observar com de forta la tirava en l'aire), i després li va fer aguantar un coco durant uns cinc minuts (després de deixar anar tot un rotllo per a que li compressin uns productes, que les MGM no van poder resistir-se!!).



També, la Mar no va poder estar-se sense provar el fish massage, que consisteix en posar els peus en un aquari i els peixos famolencs comencen a menjar-se la teva pell morta. Encara no entenem com va poder aguantar els 15 minuts amb les pessigolles que li feien!



Més fotos aquí.

3 comentaris:

Gemma Subirà ha dit...

Ja he vist algunes fotos al facebook... Hi ha molt de colors i llums. Són xules. I animalets...
Oriol i Meri, a veure si mengeu més que us esteu quedant als ossos!!
Molts petons.
Gemma.

Unknown ha dit...

Gràcies Oriol!!Ningú ha fet mes que tu per les relacions Catalunya/Malàisia tan a nivell persones(senyor dels cocos) com a nivell fauna (bonic l'animalet a la teva espatlla)Ja he vist un munt de fotos de mones, però les nostres són mes dolces...i les MGM no se la van deixar perdre.
Apa a continuar fent cultureta.

Unknown ha dit...

Ja era hora que tornéssiu al cinema, si recordo bé, l’ultima vegada va ser a Bolívia per uns 3 € aproximadament amb coca cola inclosa. Aquí encara no s’ha estrenat Alícia en el País de les Meravelles, com sempre un pel retardats, i esperant Iron Man 2.
L’abreviatura MGM que realitzeu al bloc esteu creant publicitat indirecta (MaGnuM).
Molt bé Oriol fent de voluntari amb el mestre xinès de Kung Fu, al teu nou amic explica-l’hi que vingui a la nostra estimada terra a posar en pràctica lo de foradar cocos amb el dit, però que ho apliqui amb els caps dels nostres honorables polítics, a veure si troba cervell en comptes de serrin per raonar tant i tant.
Lo del fish massage jo ho faria amb un mètode molt més eficient, l’anomenat piranying massacre, directament et treuen la merda i et deixen en ossos.
Això si que és un Bar reciclat amb tanta botella buida, però fixeu-vos bé en la foto que si tinguessin que canviar una bombeta fossa, la feina que comportaria retirar les maleïdes botelletes de les parets.
Bueno Oriol, per ara els Mandrils tindran que aguantar-nos dos partits més per televisió en zona de Champions. Aquí estic recollint firmes per a que la Generalitat de Catalunya us subvencioni 10 anys més el vostre viatge, i així superar al Podrit en copes d’Europa. Ja sabeu que porteu molta sort el fet d’estar fora del territori català. I acabo, com diu el nostre President, fent un xist: “que és això??? “ o “ , resposta: el cul d’un merengue quan veu que Messi s’encara a la porteria de Casillas!!!!