dijous, 21 de maig del 2009

Esteros del Iberá

Arribar als Esteros en transport públic no és fàcil, o pagues transfers privats o has de fer molta volta en horaris impossibles, evidentment, l'opció que vam triar nosaltres va ser la segona. Els esteros són una reserva gegantina de llacs i llacunes recobertes de vegetació, una mena de “pantanal del Mato Grosso” brasiler, amb molta fauna.

El lloc més adient per accedir-hi, ja que és l'únic amb infraestructura turística, és el poble de Colonia Pellegrinni, un poble de 650 habitants al bell mig de la llacuna Iberá. Vam trobar allotjament amb vistes a la llacuna i ens en vam anar a veure la posta de sol. Preciosa.

L'endemà al matí vam fer una excursió amb llanxa per la llacuna, a veure si vèiem bèsties. I si, en vam veure unes quantes. Els animals més emblemàtics dels esteros són els yacarés (caimans), de dos tipus, els negres i els “overos”, i els carpinchos, els rosegadors més grans del món. També vam veure molts tipus diferents d'aus, nenúfars...

A la tarda vam anar fins al centre d'interpretació del parc, i de camí cap allà vam veure una serp prenent la fresca. També vam veure micos, encara que era complicat veure'ls entre les branques, i vam caminar per un parell de caminets explicatius. I a dormir aviat, que el bus per sortir del poble sortia a les 4 del matí! Quines hores...

Ens va agradar molt el lloc, quina tranquil•litat! Com que costa d'arribar-hi, el parc no està sobreexplotat i es percep la preocupació per la seva conservació i el turisme sostenible. Molt recomanable!

Més fotos aquí.

5 comentaris:

Unknown ha dit...

Hola fillets!!!
Jo conec a una (Gemma) que segur que la poseu contenta amb les fotos d'animalets que heu publicat.
Últimament us esteu destapant una mica anant rollo "National Geografhic". Com vosaltres dieu, és un lloc recomenable que entra dins de la llista de coses per fer en la vida...
Bueno, només queda deixar les vostres petjades o emprentes en el parc, posant-li bufandes de Barça en els caimans o barratines catalanes en els micos.
Salutacions!!!

Gi ha dit...

Realment, no crec que sigui massa necessaria l'armilla salvavides... No és millor ofegar-se que no pas ser deborat pels putos caimans???!!!!

Unknown ha dit...

Precioses les fotos...molts bitxos i algun animal.Quina enveja fa la serp prenent el solet,realment a aquests bitxos se'ls veu feliços es nota que no acaben en forma de sabates o bosses.Molt interessants les mini lliçons de filologia, aixi tots fem cultura...Petons

Maria Teresa ha dit...

Hola fills:
Acabo d'entrar a veure si havieu posat algun comentari del lloc on hereu i la veritat es que només us puc dir que es impresionant tot el paisatge que ens mostreu, quina posta de sol tan preciosa i en que respecta els animals el que mes por hem fa es la serp.Els caimans de totes maneres fan respecte peró al ser mes grossos es veuen a venir mes aviat.Esteu molt macos amb els salvavides, ara estavem millor la Montserrat i jo el any passat a Costa Rica.
Molts recors i petons de parts de tots i Molts petoooooons de part meva.I contineu ensenyant-nos el món.

Mi ha dit...

Hola xavalins,

No se si sou valents, "felicianos", o inconcients...anda ke em posaria dins la xarca akesta amb akests "animalons"...jejejeje. La posta de sol al.lucinant. Arriba Rodriguez de la Fuente!!!jajajaja.Molts petons pels dos.Cuideu-vos.

P.D. Ja esta, ja ho he fet!!!!!jejejeje.