dijous, 28 de maig del 2009

Salta i Jujuy (La nostra petita Roma...)

Vam visitar Salta en tres dies. Amb molta calma. La veritat és que la ciutat transmet molta tranquil·litat i es mereix el sobrenom de la Linda, perquè està molt ben cuidada. A més, passejant et trobes cada poca estona una casa bonica, digna de ser fotografiada.



El primer dia a la ciutat vam voler descansar una mica, ja que portàvem una setmana molt moguda, i només vam sortir a la tarda per anar a veure el centre. I a la nit, volíem preparar alguna cosa per sopar, però van arribar dues angleses , la Claire i la Imogen, i vam sortir a sopar fora a un restaurant típic. En aquesta ciutat no és difícil trobar-te balls folklòrics en molts restaurants i peñas, i a més com que el 25 de maig era un festiu nacional, la declaració d´independència, n'hi havia per tot arreu.



El dia següent vam visitar un dels museus més significatius: el museu arqueològic d'alta muntanya, on s'exposen els cossos de tres nens (la donzella, la nena del llamp i el nen) que van ser trobats l'any 1999 a més de sis mil metres d'alçada al cim del volcà Llullaillaco. Eren nens que havien estat deixats allà com a ofrena als déus inques fa més de 500 anys, i que per les condicions climàtiques es van mantenir intactes. Només se n'exposa un cada vegada per preservar-los. Nosaltres vam veure "La donzella". La veritat és que fa molta impressió. I com si es tractés d'una pel·lícula de por, semblava que anés a obrir els ulls en qualsevol moment. També vam veure una mòmia d' una nena, la Reina del Cerro. Està exposada darrere un mirall, i la veus només si acciones l'interruptor... L'Oriol el va encendre mirant el mirall, i va fer un bot d'espant al trobar-se la mòmia de cara. I és que una mica de por si que fa, pobra...

L'endemà vam quedar amb la Macarena per anar als afores de Salta, al poble de San Lorenzo, on hi ha una vall verda amb un rierol... però quan vam arribar allà, va resultar que ens volien fer pagar per passar a fer un caminet d'una hora per un paisatge semblant a Gualba, per entendre'ns, i indignats, vam girar cua. Si n'hem vist de paisatges molt més impactants sense pagar res! El més curiós és que tothom que vam veure girava cua també!

A la tarda vam pujar amb les dues angleses al Cerro San Bernardo per veure la ciutat des de dalt. Vam pujar amb el telefèric, rient com nens petits, i després de passar una bona estona per allà, vam baixar caminant els 1.020 esglaons que ens separaven dels carrers.



Dimecres era un dia clau... Ens vam llevar aviat per anar a Jujuy amb l'únic objectiu de trobar un lloc on dormir i veure el partit. Vam tenir sort de trobar un hostal on érem els únics hostes, i que tenia una sala amb una tv amb cable. Vam triomfar!

Semblava fet expressament, perquè el dia era fred i plujós, perquè no tinguéssim la sensació d'estar perdent el temps sense visitar coses. Convidava a estar-se tancat en un lloc. De totes maneres, aviat està vista. Això si, aquí sembla més que ja haguem arribat a Bolívia que no pas que encara siguem a Argentina.

Amb els nervis a flor de pell vam comprar provisions i a les 3 de la tarda ja estàvem davant de la tele. Per sort també feien prèvia del partit. Cal aclarir que per als argentins no jugaven el Barça contra el Manchester, sinó el Messi contra el Tévez.

No cal entrar en detalls del partit, que segur que tots n'heu sentit a parlar... Simplement increïble!!! I per celebrar la victòria, vam comprar cava català!



Apunt de l'Oriol: Al setembre vaig dir que si el Barça arribava a la final de la Champions, guanyaria perquè totes les vegades que ha arribat a la final de la Champions i jo estava fora de Catalunya, el Barça ha guanyat. És per això que crec just que com a compensació del sacrifici fet per mi de no anar a Canaletes, es faci un petit pot per regalar-me la samarreta oficial del Barça, jejeje.

VISCA EL BARÇA I VISCA METALTRAVELLERS!!!

Més fotos aquí.

12 comentaris:

Mª Núria ha dit...

Ho sento, Oriol, la intenció de regalar-te la samarreta del Barça ja la tenim, el que ara falta són, precisament, les samarretes... ja us podeu imaginar que tots els models i colors estan exhaurits!!!
Quina setmana! Nervis abans del partit, patir durant el primer quart d'hora, esclat d'emocions, petards i clàxons a l'acabar i dijous, un milió de persones a la rua. No se si ens hem tornat tots una mica bojos o potser sí que el Barça és més que un club!!!

Maria Teresa ha dit...

Hola:
M'hen alegro molt de que poguessiu veure el partit com nosaltres i que tinguessiu la mateixa il.lusió que van tenir la iaia i jo. Val dir que quan va acabar el patit nosaltres també teniem un botellí de cava i que ens vam veure la meitat cadascuna de nosaltres. La Marga hem va trucar el dijous i li vaig explicar i no s'ho creia de que jo m'he hages vegut tant, i ahir encara tenia la sensació de no estar prou bé. El tiet i el Dani ja tenen la samarreta que duran la pròxima temporada. A part d'aixó dir-us que m'hen alegro de que estigueu bé i que el que esteu veient us agradi i també als seguidors de Metaltravellers.
Petons i abraçades de tots.

Unknown ha dit...

Hola familia!!!
Ja la tornem a tenir aquí!!!!!
Us volia comentar que estic creant una ONG amb el lema "Salvem els títols blaugranes!". L'associació consisteix en recaudar fons per ajornar la tornada del meu germà; amb la finalitat d'aconseguir el màxim de trofeus possibles a les vitrines del museu del Barça. Per ara s'ha començat demanant subvencions públiques a la Generalitat de Catalunya, però el "sosso" del Montilla m'ha dit que si jo estava de conya perquè no tenia ni finançament por posar gasolina en la seva limosina presidencial. Més endavant provaré sort amb l'Estat (ZP) que el dia del partit se'l veia molt entusiasmat. Estic convençut que amb una causa com aquesta, en Zapatero tindrà una mica de coixí per reduir crèdit del Pressupost de l'Estat. Us aniré informant...
Ho haveu vist!!! Visca el Barça i la mare que us va parir!!!!

Unknown ha dit...

Hola de nou!
torno a ser el pessat!
Per cert, m'ha impactat el nens petrificats. Tenien una imatge més xunga que el negre de Banyoles. Desconeixia per complert que s'haguéssin fet ofrenes sacrificant nens al volcans, pensava que això passava en les películes rollo "Joe contra el volcán". Quina frickada! I felicitats a vosaltres per poder gaudir des de molt lluny una cel·lebració culé. Encara no sé si ens vau trucar a la Gemma i a mi (nº desconegut) però estavem de cel·lebració a la Plaça Catalunya de Girona. També us vam trucar però no donàveu senyals. Estarem en contacte... ja rebreu pròximament imatges de fites històriques.

Unknown ha dit...

Visitant museus com aquests no fa falta anar a veure pel·lis gore, amb tot el respecte però espanten una mica, encara que no pas mes que certes reliquies que es guarden en moltes esglèsies, es que no som tan diferents...
En quan a la samarreta, espera la propera temporada que guanyarem mes coses i llavors serà Londres, París, Roma i.... Madrid t'ho imagines?

Unknown ha dit...

Que tal, ja esteu molt saladets? potser que hi enviem el sosso de presi que tenim a veure si així es torna mes "resalao" i col·labora a l'ONG del Dani que falta ens farà que això de tanta copa provoca molta ressaca a la "caverna". Passar-ho be

Gemma Subirà ha dit...

Vull un arbre pelut d'aquests tant xulos!! Que bé que mengeu i quina gent més maca hi ha arreu del món...
Un petó des de Girona!
Jo estudiant... però desconectant gràcies a les vostres aventures.
Gemma.

Anònim ha dit...

JO SI KEI VAI ANAR!!!!!

MUAHAHA


tremndo lambieen...
fotia por!

xd

Maria
(K)(K)(K)

Marc ha dit...

ei!! prdo x haver trigat tan en escriureus pro esk estava commocionat pel triplet k ha fet el barça...
buenu k vagi b i ja us tornare a escriure!!

Victor Saiz ha dit...

Felicitats Oriol!!!

Unknown ha dit...

Feliç aniversari Oriol!!! Serà glorios... triplet... voltant pel mon... sense mama ni sogra ni family en general... en fi per recordar-lo tota la vida, i tots pensarem en tu.Passar-ho be.

Gi ha dit...

FELICITAAAAAATS!!!!!!!!!!
Esgotem totes les vies per que ho vegis avui!!!
Pq aquí, a Catalunya, estem acostumats a fer negocis en un tovalló de paper... AY!!! A felicitar-nos, pq després de 3 copes...!!!
Per cert, insisteix una mica més amb lo de la samarreta pq t'asseguro q, en la teva situació, de pena no ens en fas GENS!!!!!!!

Molts petons als dos i disfruteu el dia d'avui, que l'any que ve ja no en faràs 28... ;)

Mar i Gi