dimarts, 8 de juny del 2010

Metaltravellers@Stratovarius?? Noooo! @Hanggai!!!

A Beijing vam estar allotjats a casa del Wolfgang, un perodista austríac que està treballant a Ràdio Xina Internacional, amb qui vam compartir bones converses perquè a part d'això, també li agrada el metall i escriu per a revistes com la Rock Hard. El couchsurfing també uneix metalheads!

Sabíem abans d'arribar-hi que un dels dies que hi seríem hi havia un concert, i teníem moltes ganes d'anar a un concert a Àsia, l'únic continent on encara no havíem anat a cap. Només hi havia un petit handicap... els grups no ens atreien massa. Es tractava d'un concert organitzat per l'ambaixada finesa presentant, entre d'altres grups, Turisas i Stratovarius. Hauríem preferit a Finntroll o Children of Bodom, però només el fet de que sigui el propi govern el promotor d'un concert així, ja és digne del nostre respecte per aquell país... No veiem al Zapatero fent el mateix per als Barón Rojo, ara que han tornat...

A nosaltres aquests grups no ens diuen gran cosa, i a sobre els hem vist un munt de cops. El Wolfgang hi anava segur per fer-ne la crítica, i nosaltres vam estar dubtant... fins que vam veure que l'entrada costava 30€ al canvi i va ser l'argument determinant per decidir no anar-hi. Ja els hem vist prou vegades per molt menys! A sobre vam rebre un sms del Wolfgang des del concert dient-nos que sort que no hi havíem anat, que estava sent tan i tan dolent...


Però les ganes d'anar a un concert no ens havien passat, i el mateix Wolfgang ens en va recomanar un el dissabte d'un grup que es diuen Hanggai, de qui no n'havíem sentit mai a parlar.

El concert era en un local molt petit al costat del llac, ple de gent (sobretot estrangers).Quan vam arribar encara no havia començat ni el teloner, i com que quan vas als llocs has de fer el que fan els altres, vam copiar-los i ens vam posar a fer “botellón”al carrer. Quant de temps!!

El teloner era un tio molt peculiar que ell sol amb una guitarra electroacústica, un ordinador i tres pedals anava gravant diferents sons, i creava composicions sobre la marxa. Per moments no sabies si estava improvisant, assajant o directament en trance, però va tenir moments molt bons (i altres de molt pesats).


Finalment van sortir els Hanggai, el cantant amb una mena de cuirassa, el guitarrista i un altre amb uns barrets típics... Eren set en aquell escenari minúscul, i van fer saltar a tothom amb les seves cançons. Per descriure'ls breument: són els In Extremo de Mongòlia, fan una barreja de folk (amb instruments tradicionals) i rock i ens van agradar molt! A veure si algú els porta a Wacken algun any!

3 comentaris:

Unknown ha dit...

Ooooooooooleeeeeeee botellon a la Xina!!!seria un botellon comunista com a minim o almenys botellon zen o budista, en fi ja veig que vareu fer revifar les vostres essències metal·leres i vareu mantenir les Ratatravelleres.
Apa vagi be.

Unknown ha dit...

Molt bé! Trobant gent com Wolfgang que està immers en el món del Heavy. Ja ho dic sempre que som quatre gats però ben avinguts. Per cert, a la “Metal Circus” (revista digital de Heavy Metal per als qui no ho coneguin) han publicat la crítica d’en Joan Pau Iglesias sobre el concert de Bon Jovi al Rock In Rio de Madrid, com també varen publicar en el seu moment la crítica de la Meritxell del directe d’AC/DC a Austràlia.
Jo també estic d’acord amb vosaltres que prefereixo a Fintroll o Children of Bodom com segur que en Joan Pau també ho prefereix (més fanàtic que jo amb aquests grups). A més pagar 30 €uracos per Stratovarius si que és per a que et vegin cara de oso panda!!! Bueno, ara arriba el tema de les ràbies i enveges: mentrestant vosaltres esteu viatjant amunt i avall per tot arreu del Planeta, aquí no paren de confirmar gires a Barcelona de grups com Preatty Maids, Lacuna Coil, Jon Oliva’s Pain, Therion, Dark Tranquility, Alice Cooper, Guns ‘n’ Roses (50 € per veure només a Axl Rose???? Qui s’han cregut que som nosaltres!!!!), Motorhead, KISS, Aerosmith i Manowar entre altres (aquest 3 últims ja tinc l’entrada i vaig de cap) Toma!!! I tururu!!!!!
Seguiu el vostre camí que jo seguiré el del metall!!!!
P.D. miraré a veure si puc baixar algo dels tal Hanggai que el cantant té una retirada a Genghis Khan o Atila (quina por deuria fer el paio a l’escenari no?).

Gemma Subirà ha dit...

Quines pintes els Hanggai!! Ja li diré al Dani que baixi alguna cosa per veure com sonen. Així que són rollo In Extremo... Interessant.

Petons.