dijous, 12 de març del 2009

El Calafate i el Perito Moreno

L'endemà de les Torres del Paine vam tornar cap a l'Argentina. Havien de ser 5 hores de bus que finalment van ser 6. Vam tenir la sort d'aconseguir contactar amb una membre del Couchsurfing que ens esperava.

El pas pel Calafate havia de ser un pur tràmit per fer la visita al Perito Moreno, una d'aquelles coses que sabíem segur que volíem veure abans de marxar. De fet tot el que havíem sentit del poble és que no tenia gran cosa, que era molt turístic i molt car i que no valia la pena.

Però al final ens hi hem trobat tan a gust que ens hi hem quedat 3 nits. Hi ha tingut molt a veure l'Analía, l'amfitriona, amb la seva filla de 9 anys, la Valentina. Al mateix temps que nosaltres estaven allotjats a la cabaneta de darrere de la seva, una parella de suecs molt simpàtics, l'Ida i el Petter, i ens hem sentit mig en família. Ell és cuiner, i ens prepara uns esmorzars per a tots deliciosos.

Amb ells vam anar a visitar la glacera, juntament amb un remissero (taxista) molt amable i simpàtic que ens va fer totes les explicacions del món.



Què dir de la glacera... no hi ha paraules per descriure aquella mole blanca i blava. Vam tornar a tenir la sort de cara amb el temps, perquè vam tenir l'oportunitat de veure el Perito amb sol i amb núvols. I... si assolellat impacta, amb núvols els colors es realcen molt més, i es veuen molt més els blaus de les escletxes. I també vam poder veure i sentir algun despreniment de gel: impactant! A més, vam fer una petita excursió amb barca i arribava fins a 20 metres de les parets de la glacera. Només per a que us feu una idea, la glacera fa 5 km d'ample per 30 km de llarg! És realment enorme. I les seves parets s'alcen fins als 50 m per sobre del nivell del mar.





Ens havien comentat que amb dues hores ja tenies vist la glacera i nosaltres pensàvem que per veure un “trosset” de gel no caldria tant de temps. Però la veritat és que el Perito Moreno és hipnotitzant. Tothom es queda bocabadat tot esperant a que caigui un tros de gel.

Al tornar a casa hi havia un hoste més, el Lindon, un senyor australià que ens ha convidat a casa seva per ensenyar-nos a fer surf... pobre home, no sap com som de patosos nosaltres... Vam fer unes truites de patates, i com que tots ens van insistit perque ens quedéssim una nit més, així ho vam fer.

Avui hem passat un dia de relax, descansant i escrivint. També hem perdut totes les fotos d'ahir... sort que els suecs també en ténen moltes i ens les han passat. Demà anirem cap a El Chaltén, per fer unes caminades més. Allà no hi ha ni caixers automàtics, i l'accés a internet és car i escàs. D'allà ja agafarem un bus cap al nord. Ruta 40, carretera i manta!

12 comentaris:

Unknown ha dit...

LES FOTOS SÓN UNA GUAPADA, SER-HI SUPOSO QUE NO TE PREU...O SI? UN MERAVELLOS PARTIT DEL BARÇA PER EXEMPLE?? JE,JE,JE, NO ES POT TENIR TOT OI ORIOL? UNA ABRAÇAAAAADA.

Gi ha dit...

Pos jo ahir, tb vaig viatjar!
Vaig anar d'excursió TOT EL DIA (fins a les 17h) al Poble Espanyol!!! i amb TAXI!!! jajaja (es q amb el Pau ens movem amb taxi, clar...)
Ja no us envejo tant!
;) Molts Petons.

Victor Saiz ha dit...

Oriol!!!
Quina passada de fotos! Espero que estigueu disfrutant a tope!

Victor Saiz ha dit...

Ei! Quina passada de paisatges!!!
Espero que disfruteu a tope... quina experiencia!!!!
Fins aviat... jo torno a estar a Rio... o sigui que estem "algo més a prop"!! je, je..

Maria Teresa ha dit...

Hola fills:
Per les fotos que heu ensenyat veig que és una cosa magnifica de veure, també estic contenta perque us ho esteu passant molt bé i totes les fotos que ens ensenyeu son maravelloses i les vostres cares diuen que sou feliços de fer aquesta experiéncia.

Unknown ha dit...

COM QUE EN AQUEST MON CADESCÚ FA EL QUE POT,JO LA SETMANA QUE VE ME'N VAIG A AIGUAFREDA,QUE VIST DES DE L'ALTRE COSTAT DE MON FINS I TOT POT SER EXÒTIC.JA PODEN ELS VOSTRES ULLS AMB TANTA BELLESA?
MOLS RECORDS

Mar ha dit...

I jo me'n vaig 4 dies a Sta Coloma de Farners... És el que hi ha... Les fotos guapissimes :) Com les de la revista aquella que teníeu.
Mai hagués pensat en tantes tonalitats de blanc i blau.
Petons!

Gemma Subirà ha dit...

Avui he explicat alguna cosa de les glaceres als meus alumnes. Segurament els hi ensenyaré les vostres fotos, què són precioses i actuals. Aneu-me fent fotos. Segur que en treuré un benefici educatiu!!
Molts petons de part d'en Dani i la Miu també!

Unknown ha dit...

Vist les fotos impactants, no tinc paraules per descriure aquest paissatge. Una cosa més a la llista per fer a la vida....
I veig que les relacions públiques se us dona molt bé... fent amics sempre és un plaer.

Anònim ha dit...

Hola nois,

Quina enveja!!!!!!!!!!!!!!!

Jo demà també faig una excursió: a Girona al curs de les opos, je, je

Petons,

Eva des de Blanes

Unknown ha dit...

Ei parella !! M'estic posant al dia del vostre viatge, quina passada. I les fotos??? quina enveja. Al final em passara com a tots, que acabare enganxant-me al vostre blog i jo que soc debil amb això. Una abraçada. Gemma G.

Metaltravellers ha dit...

Veieu? Qui més qui menys fa excursions avui en dia!!!
Gràcies per tots els comentaris! Ens fan molta il.lusió!