dimecres, 21 d’octubre del 2009

Antigua i el volcà Pacaya

Després de gairebé 2 dies viatjant, travessant països, vam arribar a Antigua, l'antiga capital del país, una ciutat que a primer cop d'ull es veu molt bonica i cuidada. Realment no s'assembla al poc que havíem vist de Guatemala en les hores prèvies. Antigua és una ciutat colonial on la gent s'ha esforçat (i molt!) per a que sigui molt agradable per als turistes. Tant, que a vegades sembla més un decorat que una ciutat.



Un cop vam trobar lloc on fer nit, vam anar a fer una volta i aviat vam anar adonant-nos que estava tot fet a mida dels turistes; la majoria dels restaurants tenen estètica per a gringos, decorats amb bon gust, això sí! Hi viuen molts estrangers, i això es nota. De totes maneres, és un lloc agradable per passar-hi un parell de dies.


L'endemà l'Oriol es va negar a pujar a cap bus, cotxe, moto-taxi o equivalent, així que vam dedicar el dia a passejar per la ciutat, perdent-nos pels seus carrers empedrats, entrant a un munt d'esglésies, patis de cases... És agradable perquè es pot anar caminant a tot arreu. Un cop es va fer fosc, la ciutat va patir una apagada general. Bé, la ciutat i tota la província! L'apagada va durar gairebé dues hores, temps que vam dedicar a cuinar a l'hostal, a la llum de les espelmes.


El diumenge, per no perdre la forma vam decidir agafar un tour al volcà Pacaya. Un dels tres volcans actius de Guatemala però el que té més atracció turística per una raó: lava! Al migdia vam agafar un mini-bus que ens va dur fins al peu del volcà, on ens esperava el nostre guia. Vam començar l'ascensió al volcà que dura una hora i mitja, amb un tram final duríssim. Avui en dia ja no s'arriba al cràter del volcà per raons de seguretat. En l'última part del camí, ja es poden veure les colades de lava solidificades i després de l'esforç final, la recompensa: una font d'on brolla la lava!!! D'allà sortien dos rius de lava que queien muntanya avall. I a dos metres de distància hi feia una calor que socarrimava. A mesura que s'anava ponent el sol encara s'apreciaven més els vius colors del riu incandescent. Vam arribar a baix fent mig camí a les fosques, feliços d'haver pogut presenciar un fenomen de la naturalesa difícil de veure.


Més fotos aquí.

4 comentaris:

Marc ha dit...

ei!! kuan d temps!!
ja m'he apuntat al vostre grup dl facebook!! no sabia k tinguessiu tans fans....

Unknown ha dit...

Fantàstiques les fotos del volcà, i quines costelletes a la brasa que si podrien fer!!Realment sembla les calderes d'en "Pere Botero"
Que Oriol! com van els mitjans de transport? Anims que encara no t'he vist anar en globus... i que a mes a mes punxi JA JA

Unknown ha dit...

La veritat que de tant en tant heu de fer un kit kat de bus. Entenc al meu germà que volia recòrrer la ciutat d'Antigua a peu. Encara que una manera més eficaç podíeu llogar uns patins o bicicletes, però no sé si els patis interiors de les cases us deixarien passar mentres estan menjant... quin desconcert!
Ja heu fet la sol·licitut de reclamació a Fecsa-Endesa, per l'indemnització per danys i perjudicis degut a l'apagada general? a que esteu esperant??? tard o d'hora sempre paguen i reconeixen els fets!! encara colarà.
No us vau treure un altre títol com el de puja volcans??? el podríeu incloure en el vostre curriculum vitae, perdó, volia dir curriculum relaxae.
Molt original la foto de metaltravellers@hell, és una autèntica portada pel proper disc dels Immortal jejejeje. Petons!

Anònim ha dit...

Hola nois,
la vostra estada a Guatemala m'ha recordat els dies tan genials que vaig pasar allà. Per cert, la pujada al Pacaya és duríssima. Crec que vaig ser de les últimes que va pujar fins al cràter. Aquells dies ja posaven molts problemes...

Records des de Blanes,

Eva