dimarts, 3 de novembre del 2009

Flores i Tikal

Flores és una illa del llac Petén Itzá, al nord de Guatemala, unida a la ciutat de Santa Elena a través d'una carretera de mig quilòmetre. Tot i ser un lloc dels més turístics del país, per la seva proximitat a les ruïnes de Tikal, el poble és bastant acollidor i bonic.

Vam buscar tours per anar a Tikal perquè preferíem tenir un guia que ens donés una idea sobre la cultura maia, i al dia següent, a les 5 del matí ens venia a buscar la furgoneta per anar fins allà. Amb una mica de son vam començar la visita guiada per les ruïnes, amb una boira espessa que donava un aspecte fantasmagòric a la selva.



El guia explicava molt bé i amb molt detall (tant, que de les 3 hores que havia de durar la visita, en vam trigar 5!). La zona de les ruïnes és enorme i hi ha molts temples i piràmides restaurades, a mig restaurar i altres que simplement són muntanyes de terra cobertes de vegetació que algun dia es recuperaran. Costa d'imaginar que quan els maies hi vivien no hi havia arbres i un cop abandonada la ciutat, la selva va recuperar el terreny.

Els temples són molt alts i n'hi ha tres als quals es pot pujar -qui no tingui vertigen-, oferint-te una vista màgica de la selva amb la part superior dels altres temples sobresortint enmig del paisatge. El guia, molt hàbil, va fer temps perquè quan pugéssim la boira hagués escampat i poguéssim veure-ho tot amb sol.

Acabada la visita vam menjar alguna cosa i vam continuar explorant les ruïnes pel nostre compte un parell d'hores més. Tot i la calor i la humitat, la visita va ser una de les coses que més ens han impactat fins ara.


Esgotats, al tornar a Flores ens vam llençar al llac per descansar els músculs a l'hora que es ponia el sol. Aquesta va ser l'última parada a Guatemala, perquè al dia següent vam tornar a fer tres països en un dia: vam esmorzar a Guatemala, vam dinar a Belice (on vam haver de pagar 15$ per sortir del país sense haver-lo trepitjat) i vam sopar a Mèxic.

Més fotos aquí.

4 comentaris:

Mª Núria ha dit...

Meritxell! que negra que estàs! Vols dir que mai havies estat tan morena?! A la foto des de dalt d'un dels temples se't veu amb molt de color. Potser és que t'estàs empeltant de la gent de la terra.

Unknown ha dit...

He pensat el mateix que la Mª Núria però jo se que és de pujar escales, el que em dona la idea de perque aquella gent tenen el color que tenen, per posar-se morenos en comptes d'estirar-se a la platja pujaven i baixaven escales, una altra utilitat no li veig ja que no crec que a dalt si pogues anar de shopping o si i els arqueòlegs no ho han descubert? Be hi fessin el que hi fessin Tikal es espectacular, una meravella.

Unknown ha dit...

Què parelleta! vau trobar la ciutat d'or que surt a totes les pelis d'aventures?? per cert, parlant de pelis, a Tikal es va rodar la pel·lícula de terror que es deia "Las Ruinas"; gran argument sobre unes plantes exòtiques que es mengen a les persones i que viuen sobre un dels temples que heu visitat. Per la vostra explicació i les fotos, fa bona pinta i el guia excel·lent! ja sabeu que s'ha d'amortitzar al màxim i exprimir el qui et cobra per la explicació de la història.
Jo que pensava que a Catalunya teniem fama de garrepes però els de Belice ens superen, ja ens explicareu lo dels 15$. Qui s'han cregut que som nosaltres!!!!!
Per animar-vos i alegrar-vos un xic, després d'aquesta ensopegada del vostre viatge, us diré l'acudit del dia:
QUE FA UN AFICIONAT DEL MADRID DESPRÉS DE GUANYAR LA COPA, LA LLIGA I LA CHAMPIONS???..... APAGAR LA PLAY STATION (JA,JA,JA) :)

Gemma Subirà ha dit...

Ostres Dani, tu i el futbol.... A mi també les fotos i el lloc m'ha recordat les pelis d'aventures rotllo Indiana Jones... Tot molt xulo i la Selva, ai la Selva. Visca la Selva de Mar.
Petons.
Gemma S.