dissabte, 5 de desembre del 2009

Coromandel i Rotorua

Un cop ens vam acomiadar d'Auckland per última vegada, vam dirigir-nos cap a l'est, a la Península de Coromandel. Vam dormir al camping enmig d'una vall on se'ns va omplir la tenda de mosquits en un obrir i tancar d'ulls. Vam estar una bona estona entretinguts fent-los fora!! Cal dir que aquell càmping s'havia de pagar, però com que vam arribar molt tard i vam marxar molt aviat, cap guàrdia ens va demanar que paguéssim, jejeje.

Al matí següent vam anar fins a Hot Water Beach, un racó molt curiós de la península que pel seu nom semblaria que l'aigua del mar està calenta... Però no! Està glaçada! No obstant, En un tros de platja pots cavar un forat a la sorra i surt aigua molt calenta degut a una corrent subterrània. I així és com quan arribes un espavilat et lloga una pala per fer-te la teva pròpia piscina!



D'allà vam anar a la Cathedral Cove, una mena d'arc de pedra que comunica dues platges paradisíaques. Per suposat, donat el bon temps, vam aprofitar per banyar-nos (no cal que us preocupeu!). El camí fins allà també és molt bonic, oferint molt bones vistes.



Sortint de Coromandel vam fer una petita parada a Matamata, el poble on Peter Jackson va recrear Hobbiton a la pel·lícula d'El Senyor dels Anells. Us podeu imaginar com d'emocionat estava l'Oriol... Doncs no! El propietari de la zona on es va rodar no tenia gaire visió empresarial i va demanar que traguessin tots els decorats. Al veure que el lloc agafava fama, va decidir organitzar tours per la seva granja i de passada ensenyar els forats que havien quedat a la muntanya. Així que si us ve de gust, per 30€ podeu passar 10 minuts a Hobbiton i dues hores aprenent sobre la vida de les ovelles. No ens va motivar...



Al vespre vam arribar a Rotorua, la ciutat que fa pudor, on irònicament ens vam quedar dues nits per deixar descansar la tenda en un lloc. La ciutat està situada sobre una activa zona geotermal i de tant en tant et venen unes bafarades de pudor a sofre (ous podrits...), que et tomben d'esquena! Això si, tots els hotels, càmpings i altres ofereixen piscines d'aigües termals!

Tret de la flaire, la ciutat és bonica i agradable per passejar-hi. Vam caminar pel Kairu Park, on hi ha tot de fumaroles i petits banys termals per descansar els peus, tota una gran idea! També vam visitar el poblat maorí d'Ohinemutu i el llac i els jardins. Tot i que el sol picava fort i les nostres cares van acabar com tomàquets, vam passar una molt bona estona pels carrers de la ciutat.





A la tarda ja en teníem prou de sol i ens vam tancar a la biblioteca... No us penseu que som molt aplicats... Simplement les biblioteques són els únics llocs del país on hi ha internet gratuït!

Més fotos aquí.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

quina decepcio...

per veure forats... jam diras tu kina poca gracia!

Maria

Unknown ha dit...

Com sempre evitant “sablasos“ escandalosos, encara em ve a la memòria aquell dia que estàvem tots quatre a Alemanya i ens van fer pagar per estar a la platja, indignant!! Però he de reconèixer que els zelandesos són uns espavilats llogant pales a la platja per cavar forats i trobar aigua calenta, fins i tot, diria que són més enginyosos que els catalans i els propis jueus.
Només faltava que a Cathedral Cove tinguessin el seu geperut Cuasimodo demanant propina guanyant-se una calerons aprofitant-se del turisme que piqués. Ja ho vaig viure en les pròpies carns a Roma quan uns guiris es fotografiaven amb una pallos disfressats de romans a la porta del coliseu simplement perquè els hi feia gràcia, el que no sabien es que la foto es pagava encara que la càmera fos teva. Ignorants...
Parlant de Hobbiton, ho sento Meritxell però tenia que treure els meus comentaris freakis, en primer lloc deu ser emocionant la vida de les ovelles però si no recordo malament no sortien ni de extres en el “La Comarca” de la Terra Mitja. Estic molt ansiós a que em respongueu una sèrie de preguntes com per exemple: Havia lava al monte del Destí? Vareu passar per Mòria O Mines Tirith?
No vareu fer la gracieta del dia, marca de la casa dels Germans Torras? Sí com a Catalunya quan vas al poble Sant Pol de Mar i preguntes quina hora és, doncs allà quan estàveu per Mordor, vareu preguntar si es “veia” l’ull de Sauron?? Ho pilleu? Juas, juas...
En quan a les fotos penjades al vostre bloc, la curiositat ha pogut amb la meva ànima quan he vist lavabos luxosos amb vistes al mar o metal cignes negres, encara que penso que els heu pintat per a que surtin macos a la foto.
Per últim, vull posar en èmfasi, i que consti en acta notarial, que Rotorua és la ciutat perfecta per mi i el meu germà ja que si et tires pets no cal dissimular o aguantar-te’ls , sincerament et queixes i critiques la ciutat posant el crit al cel de la pudor que fa a sofre, en sis lletres, G-E-N-I-A-L!!!